Als je graag (beter) bas wilt leren spelen, dan kun je bij mij terecht voor basgitaar les in Utrecht, Culemborg en Oudewater. En dat is heel leuk, want de bas is een bijzonder instrument: Je staat midden in de muziek en ‘draagt’ de hele band. Bovendien hoef je geen virtuoos te zijn om een goede baspartij te kunnen spelen.

Elke leerling is anders. Ik probeer daarom in de lessen zo veel mogelijk aan te sluiten op jouw persoonlijke interesses. Als docent vind ik het vooral van belang dat je de basis van het instrument en de muziek goed leert kennen: Zo kan je makkelijk samen spelen met andere muzikanten, of de nummers van je favoriete band meespelen.

Maar ook zelf baslijnen leren bedenken, en dieper ingaan op andere onderwerpen komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan: Timing, sound, muzikaal gehoor, noten lezen en muziektheorie. Bij de jongere leerlingen werk ik veel met een boek (methode). Bij leerlingen vanaf de middelbare-school leeftijd tot volwassen maken we in overleg een plan.

In de bands waarin ik zelf speel zie ik allerlei muziekstijlen voorbijkomen: Pop, jazz, rock, blues, latin, hiphop, dance… en ga zo maar door. De diversiteit houdt de muziek spannend, en ik vind het daarom ook leuk om in de les veel verschillende soorten muziek te behandelen met veel verschillende leerlingen.

Bovendien heb ik aan het conservatorium mijn diploma’s muziekeducatie en basgitaar behaald. Je weet dus zeker dat je van een professionele docent les krijgt! Ook werk ik veel met nieuwe technologie zodat we in de les voorbeelden op video kunnen zetten, Youtube en Spotify beschikbaar hebben, en begeleidings-tracks kunnen aanzetten. De lessen vinden plaats bij muziekschool Ceres in Utrecht, Kunsteducatie Culemborg en in het Muziekhuis Oudewater.

  • Pagina’s met meer informatie voor bij de les: 

Wat heb je allemaal nodig voor de lessen?

Welke basgitaar moet ik kopen?

Welke versterker moet ik kopen, en hoe bedien ik die?

Wat moet je allemaal meenemen naar de les?

Wat zijn de regels bij de basles?

Hoe kan ik het beste thuis oefenen?

Technische tips

Welke apps zijn handig als je basgitaar speelt?

Hoe sluit ik mijn basgitaar aan op de computer?

  • Websites van de muziekscholen waar ik les geef:

Ceres Utrecht: www.muziekschool-ceres.nl

Kunsteducatie Culemborg: www.kunsteducatie-culemborg.nl

Muziekhuis Oudewater: www.muziekhuisoudewater.nl