Wat moet je allemaal meenemen naar de les?

Als je gelezen hebt welke spullen je moet hebben om met de basles te beginnen (klik hier om dat te lezen) is het ook handig om te weten wat je mee moet nemen naar de les:

Je basgitaar. Als je wilt kun je tijdens de lessen ook een bas uit het lokaal gebruiken. Bijvoorbeeld als je direct vanaf school of je werk komt. Maar je eigen bas speelt vaak toch het fijnste! En je neemt hem natuurlijk mee in je basgitaarhoes.

Je snoer. Ook hier hebben we er wel meer van in huis, maar omdat er de hele week door zoveel lessen zijn in het lokaal moet ik soms wel eens op zoek naar kabels. Het is dus handig als je je eigen snoer meebrengt.

Je draagband. Om de bas goed op schoot te houden is een draagband ook erg handig als je zit. Helemaal voor de wat kleinere bassisten onder ons. In het Engels noem je dit een ‘strap’.

Je boek. In geval van nood heb ik ook een reserveboek, maar ik maak graag aantekeningen voor thuis voor de nummers waar je mee bezig bent. De cd van het boek hoef je niet mee te nemen.

Je schriftje en/of aantekeningen uit de vorige les. Bij voorkeur zonder kreukels en vlekken, een presentatiemapje kan handig zijn om losse blaadjes netjes in te bewaren.

Cd/mp3 speler. Als je een liedje hebt wat je graag wilt leren is het fijn als je die op cd, telefoon of mp3-speler meeneemt. Er is veel te vinden op Youtube, maar lang niet alles! Je mag de mp3 ook naar me e-mailen.

Snoep, cake of een stuk taart als jij of ik jarig ben. Maar het mag ook zomaar! Ik ben jarig op 9 oktober.

Share your thoughts