Wat zijn de regels bij de basles?

De baslessen vinden plaats bij muziekschool CeresKunsteducatie Culemborg, muziekschool Vianen, en bij het Muziekhuis Oudewater waar een aantal overkoepelende regels geldt. Dit is niet de plek om ze allemaal op te schrijven, dus lees goed de algemene voorwaarden die je vanuit de scholen zelf krijgt. Ook gelden er de normale fatsoensnormen die ik hier niet apart vermeld (je komt niet in je zwembroek naar de les etc.). Maar een aantal zaken komt wel vaker aan de orde die ik hieronder alvast wil toelichten:

Mag ik al binnenkomen? Graag! Als je er al bent en de leerling voor je is nog bezig, kom dan alvast (zachtjes) binnen. Zo kun je alvast je spullen uitpakken, weet ik dat je er al bent en kun je ook eens een andere leerling horen spelen. Als je er een half uur van tevoren al bent moet je misschien wel even buiten blijven staan, maar 5 minuten van tevoren is ok.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Ceres, KEC & Muziekschool Vianen: Je krijgt via de e-mail een factuur van mijzelf toegestuurd aan het begin van een blok. Daarop staat verder alle informatie, voor vragen kun je altijd bij mij terecht. Een proefles is gratis.

Muziekhuis Oudewater: Je krijgt een factuur toegestuurd van de muziekschool. Een proefles kost € 10,-.

Wat moet ik doen als ik te laat of afwezig ben? Als je afwezig bent moet je dat doorgeven aan mijzelf. Bij voorkeur via de telefoon als het kort van tevoren is. Als je te laat bent, geef dat dan ook telefonisch door zodat ik weet dat je er aan komt. Dan kunnen we vaak toch nog wat van de verkorte les maken.

Wat moet ik allemaal meenemen naar de les? Zie: Wat moet je allemaal meenemen naar de les?

Kan ik een les inhalen? Als je afwezig bent geweest voor een les kun je deze in principe niet inhalen. In bijzondere gevallen is er soms een regeling te treffen, maar dit is geen garantie. Weet je ruim van tevoren al dat je afwezig gaat zijn? Overleg dan even met mij om te zien of we je les kunnen verplaatsen.

Ik heb (bijna) niet geoefend deze week. Wat nu? Thuis oefenen is eigenlijk belangrijker dan de lessen zelf: Hoe meer tijd je er in steekt, hoe harder je vooruit gaat. Máár: Iedereen heeft het wel eens druk, en dit is een muziekschool en geen Conservatorium (dat is een Hogeschool voor muziek). Als je geen tijd hebt gehad om te studeren kom je gewoon naar de les, en kijken we wat we wél kunnen doen. We kunnen zelfs samen het huiswerk van de vorige les oefenen.

Natuurlijk is het wel zo dat het niet de bedoeling is dat dit elke week gebeurt, anders blijf je al snel stilstaan in je ontwikkeling en is de lol er zo vanaf. Zie daarom ook: Hoe kan ik het beste thuis oefenen?

Share your thoughts