Vanuit mijn werk als basdocent kreeg ik steeds meer de behoefte aan een basmethode die écht goed in elkaar steekt. Er waren wel wat boeken die ik gebruikte, maar ik merkte aan mijn leerlingen dat de lesstof beter kon aansluiten op hun behoeftes. Bovendien vonden zij de meeste boeken te moeilijk.

Daarom besloot ik de stoute schoenen aan te trekken, en zelf een lesmethode te schrijven die wél werkt. Het eindresultaat is “Het Grote Basboek voor Beginners“.

In dit boek leg ik op heldere wijze uit wat de echte basisvaardigheden zijn voor de beginnende bassist. En de opbouw is zo dat elke vaardigheid in de kleinst mogelijke brokjes is opgedeeld. Daardoor is het voor iedereen te leren.

Je kunt een blik in het boek werpen door hier te klikken.

Ook kun je alvast naar de audiotracks luisteren.

Alle oefeningen in het boek heb ik kunnen uitproberen in de praktijk met mijn leerlingen. En de lesstof is gebaseerd op de behoeftes die beginnende bassisten hebben.

“Het Grote Basboek voor Beginners deel 1” bestaat uit 140 pagina’s in kleur, en is gebonden als ringband voor optimaal gebruiksgemak. Het kost € 35,95 inclusief verzendkosten en je kunt het boek hier bestellen.

Voor docenten: Als een leerling het boek heeft afgerond kan deze o.a. op eenvoudige wijze met akkoordenschema’s meespelen, noten op het gehoor opzoeken, logische vingerzettingen bedenken, ritmes lezen t/m achtste noten en rusten, en noten lezen in het eerste octaaf van de basgitaar.

Op het moment ben ik bezig met het schrijven van deel 2, deze hoop ik in 2021 uit te brengen.