Als je graag (beter) bas wilt leren spelen, dan kun je bij mij terecht voor basgitaarles in Oudewater en online. En dat is heel leuk, want de bas is een bijzonder instrument: Je staat midden in de muziek en draagt de hele band. Bovendien hoef je geen virtuoos te zijn om een groovy baspartij te kunnen spelen.

Basgitaarles op maat

Elke leerling is anders. Ik probeer daarom in de lessen zo veel mogelijk aan te sluiten op jouw persoonlijke interesses. Als docent vind ik het vooral van belang dat je de basis van het instrument en van de muziek goed leert kennen: Zo kan je makkelijk samen spelen met andere muzikanten, of de nummers van je favoriete band meespelen.

Maar ook andere onderwerpen komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan: Zelf baslijnen bedenken, timing, sound, samenspel, muzikaal gehoor, noten lezen en muziektheorie. Bij de jongere leerlingen werk ik meestal met een boek (methode). Bij leerlingen vanaf de middelbare-school leeftijd tot volwassen maken we in overleg een plan.

Eigen Lesmethode

In 2019 schreef ik mijn eigen lesmethode Het Grote Basboek voor Beginners, speciaal voor de leerlingen die helemaal zonder ervaring beginnen. Dit boek krijg je gratis in ebook-formaat als je privéles bij mij volgt en we deze methode gebruiken.

Diversiteit

In de bands waarin ik zelf speel zie ik allerlei muziekstijlen voorbijkomen: Pop, jazz, rock, blues, latin, hiphop, dance… en ga zo maar door. De diversiteit houdt de muziek spannend, en ik vind het daarom ook leuk om in de les veel verschillende soorten muziek te behandelen met veel verschillende leerlingen.

Bovendien heb ik aan het conservatorium mijn diploma’s muziekeducatie en basgitaar behaald. Je weet dus zeker dat je van een professionele docent les krijgt! Ook werk ik veel met nieuwe technologie zodat we in de les voorbeelden op video kunnen zetten, Youtube en Spotify beschikbaar hebben, en begeleidings-tracks kunnen aanzetten. Aantekeningen en bladmuziek maken we op de iPad Pro zodat je alle stof meteen per e-mail toegestuurd krijgt na afloopt van de les.

Locaties

De lessen vinden plaats bij het Muziekhuis Oudewater.

Online Les

Je kunt ook online les bij mij volgen.

Gratis proefles

Ben je benieuwd of mijn lessen wat voor jou zijn? Vraag dan een gratis proefles aan!

Pagina’s met meer info en tips voor bij de basgitaarles: