Sinds 2008 ben ik werkzaam als professioneel muzikant. Ik heb hoofdvak basgitaar gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (bachelor), en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik geef optredens op basgitaar, op contrabas en op synthbass.

Eigen stijl

Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in veel muzikale genres, met een nadruk op jazz en popmuziek. Door die combinatie van genres heb ik een eigen speelstijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door functionaliteit én creativiteit. Het liefste speel ik een nummer nooit twee keer het zelfde, maar wel altijd in de rol van bassist met de vereisten die daarbij komen kijken: Strak, groovend, begeleidend, en met feeling voor wat er om me heen gebeurt in de band. Het mooiste vind ik het als ik met een minimale aanpassing een nummer met een geijkte baspartij een frisse wending kan geven.

Een solo op moeilijke akkoorden ga ik niet uit de weg, maar ik speel net zo lief een hele avond een groove op één akkoord. Mits er een goede drummer naast zit!

Bands

Met de band Amsterdam Saints speelde ik op veel jazzpodia in Nederland (en Mexico!). Voor die band schreef ik ook de meeste composities. Met trompettiste Saskia Laroo tourde ik zo’n beetje over heel de wereld. En in 2016 bracht ik een eigen album uit met de titel “Rejected Scripts”. Op het moment treed ik voornamelijk op met de band Round About Now, waarmee we regelmatig te gast zijn bij RTL4’s Big Music Quiz. Daarnaast speel ik regelmatig met gelegenheidsformaties, en ben ik invalbassist bij veel bands.

Instrumenten

Qua keuze voor instrumenten heb ik inmiddels een hele goede relatie opgebouwd met gitaarbouwer Sander de Gier. Hij maakt fantastische basgitaren waarvan ik er inmiddels meerdere bezit. Voor zijn Bebop 70’s model maakte ik ook de demo.

Daarnaast speel ik op een prachtige contrabas waarvan ik het merk niet weet (maar hij klinkt en speelt top!), en een Novation Bass Station II voor de Synthbass partijen.

Ik gebruik versterkers van Markbass en speakers van Barefaced.